Eerste hulp bij geldzorgen

Eerste hulp bij geldzorgen

Een project in samenwerking met gemeente Voorschoten en Stadsbank Leiden.

Binnen het project Eerste hulp bij geldzorgen wordt samengewerkt met woningcorporaties, water- en energiebedrijven en zorgverzekeraars om financiële problemen bij inwoners te signaleren. Zo kan worden voorkomen dat de problemen zich opstapelen of kan iemand geholpen worden weer uit de schulden te komen. 

Hoe werkt het?

Voorschoten Voor Elkaar en Stadsbank Leiden ontvangen, namens gemeente Voorschoten, een bericht wanneer een inwoner van Voorschoten een betalingsachterstand heeft bij één van bovenstaande partijen. Vervolgens zullen een sociaal werker van Voorschoten Voor Elkaar en een schuldhulpverlener van de Stadsbank contact zoeken met de betreffende persoon om hulp aan te bieden. Deze hulp is gratis. De hulpverlener gaat met hem of haar in gesprek en als er vragen zijn over financiën of andere zaken waar hij of zij tegenaan loopt, wordt er gezorgd voor de juiste hulp en ondersteuning.

Privacy

Eerste hulp bij geldzorgen ontvangt van de organisaties waarmee samengewerkt wordt, alleen informatie als er een betaalachterstand is. Er wordt gewerkt volgens de privacyrichtlijnen die in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) staan.

Neem contact op

Heb jij ook financiële problemen en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Voorschoten Voor Elkaar. Bel 071 – 561 90 01 of e-mail naar: info@voorschotenvoorelkaar.nl

Foto: Freepik.com