Jongerenwerk Voorschoten Voor Elkaar

Jongerenwerk Voorschoten Voor Elkaar

"Geen vraag is ons te gek"

Wij zijn Raymond en Dave en samen zijn wij het jongerenwerk van Voorschoten Voor Elkaar. Wij snappen dat het fijn is om als jongere soms even je verhaal te kunnen doen, bij een vertrouwd iemand die je niet veroordeeld of gelijk een mening klaar heeft, maar vooral naar je luistert.

Straatwerk

Op verschillende momenten in de week zijn wij als jongerenwerkers zicht- en vindbaar op straat en rond de bekende hangplekken. Je kunt ons herkennen aan onze rode bedrijfskleding. Via het straatwerk willen we in gesprek gaan met jou als jongere, maar als het nodig is natuurlijk ook met anderen, zoals buurtbewoners en/of ouders/verzorgers. Via deze gesprekken ontdekken we wat er bij jongeren speelt en of er nog aandachtsgebieden, problemen of ideeën zijn waar wij bij kunnen helpen.

We bieden je ondersteuning

Ook voor meer serieuze onderwerpen zijn wij er voor je. Je kunt hierbij denken aan onderwerpen als: school, werk, financiën, relaties, ruzies, alcohol en drugs. Waar nodig proberen we je te helpen.

Jongerencentra De Groene Kikker en de Walk-In

Twee avonden per week zijn we ook te vinden in onze locaties De Groene Kikker en de Walk-In. Ontmoeten en ontspannen vinden we op dit moment het belangrijkst. Verder kun je hier natuurlijk gamen, tafeltennissen, tafelvoetballen, kaarten, airhockeyen en darten. Tijdens deze avonden is er altijd één van ons aanwezig die de avond coördineert en beschikbaar is voor gesprekken. 

Wanneer zijn we waar?

  • Iedere donderdag van 19.00 tot 21.00 uur is er een meidenavond in de Groene Kikker (Frans Halsplantsoen 10, Voorschoten).
  • Iedere vrijdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur is er zaalvoetbal in sporthal de Vliethorst (Burgemeester van der Haarplein 9). Leeftijd 10 t/m 14 jaar.
  • Iedere vrijdagavond van 19.00 t/m 22.00 uur is er open inloop in de Groene Kikker (Frans Halsplantsoen 10, Voorschoten).

Activiteiten op maat

Daarnaast ontwikkelen we steeds nieuwe activiteiten om aan te sluiten op jouw behoeftes, wensen en interesses. Afhankelijk van de situatie kiezen we ervoor om bepaalde activiteiten te organiseren. Bijvoorbeeld een zaalvoetbaltoernooi of een voorlichtingsavond over drugs. Maar we willen vooral jou als jongere uitdagen om zelf met ideeën te komen en actief mee te helpen aan het opzetten en ontwikkelen van de activiteit.

Heb je vragen?

Kom langs of stuur ons een berichtje. Je kunt ons bellen, appen, DM’en, mailen en contacten via Instagram, maar ons gewoon aanspreken op straat kan ook! Tot ziens!

Meidencoaching

Opgroeien verloopt voor meiden anders dan voor jongens. Meiden hebben vaak het gevoel al op jonge leeftijd voor belangrijke keuzes te staan en veel te ‘moeten’. Wat maakt dat het volwassen worden soms zwaar is. Daarom heeft Voorschoten Voor Elkaar aparte coaching voor meiden tussen 10 en 23 jaar. Bij coaching kunnen persoonlijke kwesties aan de orde komen, zoals: omgang met sociale media, vriendschappen, relaties, pesten, seksualiteit en weerbaarheid. Daarnaast worden er voor meiden tussen de 14 en 16 jaar ook extra meidenavonden georganiseerd. Deze avonden vinden om de week op woensdagavond plaats van 17.30 tot 19.30 uur in de huiskamer van buurthuis Vliethuis, (Professor Einstein­laan 2F, Voorschoten). Heb je vragen over meidencoaching? Neem contact op met Voorschoten Voor Elkaar via 071 561 90 01 of mail naar info@voorschotenvoorelkaar.nl.